Twee leerlingen uit TTO Brugklas N in finale Groot Kinderdictee in Den Haag

 

Twee leerlingen, Rick Dwars en Tom Slaats, van de TTO brugklas N van de Philips van Horne, zijn doorgedrongen tot de finale van het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal. Devin van Nieuwenhoven had ook een foutloos dictee gemaakt. Vanwege zijn leeftijd (13) mag hij helaas niet meedoen  in Den Haag.

Enkele dagen geleden is ook bekend gemaakt dat Lizzy Janssen (11 jaar), dochter van Philips van Horne directie-secretaresse Nelly Janssen, als derde Limburgse vertegenwoordiger is toegelaten tot de finale. Lizzy zit in groep 8 van basisschool "De Wissel" in Panningen

 


Deze finale vindt plaats op vrijdag 15 december in het gebouw van de Eerste Kamer in Den Haag en de presentatie is, zoals bij het Grote Dictee, in handen van Philip Freriks.

Een dag later wordt de finale uitgezonden via de NPS op zaterdag 16 december, Nederland 3, om 18.10 uur. Ook op Ketnet is diezelfde avond het programma te zien.
 
Vorige week hebben alle leerlingen van de "Tweetalige" brugklas N tijdens de lessen Nederlands het dictee op internet gemaakt. De drie finalisten deden dat foutloos...

 

 


Meer informatie: 
Wim Verwijlen (docent Nederlands), tel 0495-541656
Zie ook:  http://www.kidsweek.nl/xquiz/?catid=10&nodeid=980

 

Copyright Webmaster PvH