Henk van Hoof nieuwe voorzitter College van Bestuur LVO

Dhr. H. A. L. van Hoof wordt de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). De Raad van Toezicht heeft besloten hem in die functie te benoemen. Henk van Hoof is thans nog staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en oud-staatssecretaris van Defensie.

Loopbaan
Henk van Hoof's carrière begon in 1965, toen hij in dienst trad bij de Koninklijke Marine. Van 1981 tot 1991 was hij achtereenvolgens onderhandelaar & CAO coördinator en hoofd vakbondszaken bij de Vereniging van Hoger Personeel.

In november 1991 werd Van Hoof voor de VVD lid van de Tweede Kamer. Hij had zitting in het fractiebestuur en was woordvoerder sociale zekerheid. In 1992 werd hij vice-voorzitter van de commissie-Buurmeijer, die een onderzoek instelde naar de uitvoering van de sociale zekerheid in de jaren tachtig. Ook was hij voorzitter van de Vaste Commissie voor Verzoekschriften en lid van de Vaste Commissies voor Defensie en voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

 


Van Hoof werd in 1998 benoemd tot staatssecretaris van Defensie in het tweede Kabinet-Kok. Na deze kabinetsperiode keerde hij in 2002 terug in de Tweede Kamer. Van augustus 2003 tot mei 2004 was hij vervolgens interim-burgemeester van Delfzijl. Sinds juni 2004 is hij staatssecretaris op het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een belangrijk onderdeel van zijn portefeuille is het arbeidsmarktbeleid, waarin ook de relatie tussen arbeidsmarkt en onderwijs een belangrijke rol speelt.

 

LVO
De Raad van Toezicht en dhr. van Hoof gaan er van uit dat hij zijn werkzaamheden aanvangt per 1 maart aanstaande of zoveel eerder als mogelijk. Op dat moment eindigt het waarnemend voorzitterschap van mr. drs. Gertjan W. van der Brugge MA, lid College van Bestuur.

De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO) is een samenwerkingsbestuur voor 16 scholen met circa 31.000 leerlingen en 3.500 medewerkers. LVO is daarmee één van de drie grootste besturen voor voortgezet onderwijs in Nederland en één van de grootste werkgevers in de provincie Limburg. LVO beslaat het hele spectrum van voortgezet onderwijs: alle varianten van het VMBO tot en met het gymnasium. Als groot schoolbestuur voelt LVO zich verantwoordelijk voor een gedifferentieerd en kwalitatief hoogwaardig aanbod van voortgezet onderwijs in Limburg. Die doelstelling tracht LVO te realiseren in goed overleg met andere besturen in de regio. Meer info: www.stichtinglvo.nl

 

De benoeming van Henk van Hoof past in het streven van LVO naar verdere vergroting van de maatschappelijke betrokkenheid van het voortgezet onderwijs.

 

Copyright Webmaster PvH