Boeiende presentatie vwo+ project op ouderavond brugklas K

Alle 32 leerlingen, hun ouders, een aantal familieleden en docenten waren maandag 25 juni in de aula aanwezig tijdens de grote eindpresentatie van het Vwo+ project van Vwo+ brugklas K.

Het Vwo+ project is zes jaar geleden opgestart om leerlingen die "meer aan kunnen" extra activiteiten aan te bieden; activiteiten gericht op meer kennis, diepgang, creativiteit en samenwerking.

Naast het blok “cultuur” in periode 1 (lesen over poezie en het maken van gedichten, bezoek exposities in de Tiendschuur en Paterskerk, workshops drama in het Kunstcollege en een rondleiding in het Munttheater) stonden websites, weblogs en powerpoint maken centraal in periode 3. In periode 4 was het thema "meteorologie en navigatiekunde" Dit onderwerp werd afgerond met een excursie naar Kempen Airport in Budel en een rondvlucht boven Weert.



Gevarieerd programma

Tijdens de ouderavond kwamen alle facetten uitgebreid aan bod: powerpointpresentaties, drama (o.l.v. dramadocente Tineke Prins), het presentaren van websites en het voorlezen van gedichten. In de pauze werden de ouders getrakteerd op zelfgemaakte cake, koekjes en bananentaart.

Een van de hoogtepunten was het voorlezen van een zestiental gedichten en het officieel uitreiken door docent Nederlands W. Verwijlen van de gedichtenbundels.


De presentatie was in handen van Helen Kiggen en Nick Reijnen.


Aan het einde van deze boeiende avond werd de mentor van brugklas K -als verrassing en uitsmijter-  nog onderworpen aan een ludieke quiz onder het motto: “hoe goed kent u uw klas?”.



Copyright Webmaster PvH