Sat2D wint voor de tweede achtereenvolgende keer Van Horne Pop

 

 

De (punk)rock groep SAT2D heeft vrijdag 21 april voor de tweede achtereenvolgende keer het Van Horne Popfestival gewonnen.

Dat maakte juryvoorzitter Jeroen Segers vrijdagavond, tegen half twaalf, aan het enthousiaste publiek in muziekcentrum De Bosuil bekend.

Het festival van de Philips van Horne Scholengemeenschap trok meer dan 600 bezoekers. Er deed een recordaantal van vijftien bands mee. De jury vond  "het niveau ontzettend hoog"

Op de tweede plaats eindigde net als vorig jaar de veelbelovende groep Ad-Lib en op de derde plaats de piepjonge rockband Proximity, bestaande uit vijf brugklassers.

 

 

Juryrapport

 

Over SAT2D was de jury unaniem van mening dat deze band met kop en schouders boven de rest uit stak.

Een uitstekende set met uitsluitend eigen nummers, die op zeer overtuigende wijze werd gebracht, met veel power en een sterke performance. De band kwam erg overtuigend over; de podiumpresentatie was zeer goed verzorgd. De jury was ook vol lof over "de energieke drummer en zangeres en een solide bassist en tweede gitariste..." De jury voegde daar nog aan toe dat "de band het niveau van Van Horne Pop inmiddels is ontgroeid" .SAT2d  behaalde  74.5 punten.

 

Over Ad-Lib ( 65,5 punten) merkte de jury op: Een groep met gedegen gitaarwerk en een nog strakker optreden dan vorig jaar... De band speelt echt voor het publiek en straalt enorm veel plezier uit. De rockmedley met Roadhouse Blues ( The Doors) als basis was bijzonder origineel.

 

Op de derde plaats eindigde, met 64 punten  zeer verrassend de (brugklas) rockgroep Proximity. De jury had veel waardering "voor het lef van deze jonge band om op het podium te staan tussen al die "oudere"groepen.

Er was ook lof voor de goede zangeres en het goede gitaar- en drumwerk. De structuur van de nummers (Girl van Anouk en Boulevard of Broken dreams van Green Day) zat goed in elkaar. Tip voor de toekomst:  nog meer werken aan de uitstraling op het podium  en vooral: ga zo door... 

 

 

D'n Aspergepan

Black Promise

Wij Maken Herrie en Co ook

Energy Code

Social Minority

Under Score

Uitslag

SPONSORS PHILIPS VAN HORNE

HOOFDSPONSOREN

<typolist>

SCHREURS COMMERCIAL ARTWORK

VAN DIJK EDUCATIE

RABOBANK Weert e.o.

</typolist>

 

SPONSOREN:

<typolist>

Kupers Touringcars

McDonald's

Workteam Uitzendbureau Weert e.o.

</typolist>

 

SUBSPONSORS:

<typolist>

Eneco Energie

Van de Meerakker Holding BV

Colada BV Schoenen-Sport

Jac Ruyters Alround Painting BV

Verheggen Woninginrichting

DFD Holding

Notariskantoor Nederweert

</typolist>

Met speciale dank aan

<typolist>

Kollee

Rock Inc.

Engl

Weert FM

De Bosuil

Drumworld

</typolist>

en

<typolist>

crew Philips van Horne

Sjoerd van de Heuvel

</typolist>

 

Meer foto's? Zie prachtige fotoreportage van Ruud Görtz...

eQ-Librium

Sheep in Wolves Clothes

Erik&Youp

Jury-beraad

Toegift Sat2D

Copyright Webmaster PvH