Gedoodverfde winnaar Philips van Horne wint Star-Academy nét niet

 

 

In totaal 18 scholen hadden zich ingeschreven voor de Star Academy op donderdag 27 april in de Oranjerie in Roermond. De Star-Academy is een soort talentenjacht voor alle Limburgse middelbare scholen. De avond werd georganiseerd door het overkoepelend bestuur LVO in Sittard.

 

De Philips van Horne had de winnaar van het van Horne Muziekgala afgevaardigd, het  muziekcluster van 5 havo.

Hun performance was zéér overtuigend maar de groep moest het in de categorie "totaal" afleggen tegen de multiculturele show van een school uit Maastricht.

 

 

Het Bisschoppelijk College uit Weert won in de categorie "dans". Het BC bracht een wervelende breakdance show op de planken; een show waaraan o.a. ook leerlingen van de Philips van Horne meededen.

 

 

Rector Lippits als Star

Verrassend was het optreden, vlak voor de uitslag, van een groep rectoren van diverse Limburgse scholen, waaronder rector Lippits van de Philips van Horne. Zij brachten, verkleed in legeruniformen een medley van diverse oude popnummers van o.a. de Star Sisters.

In de jury zaten ondermeer gedeputeerde Odile Wolfs, Maurice Hermans (de zoon van Toon...) en de drummer van Rowwen Hèze.

 

Of de Star-Academy volgend jaar een vervolg krijgt is op dit moment nog niet bekend.

 

Foto's: Jan Leenders

Rector Lippits in spetterende act

Breakdance Bisschoppelijk College

Eind winnaar "muziek en dans": OPDC St. Michael (Maastricht)

Categorie "cabaret en toneel": Raayland College ( Venray)

Categorie "dans": BC Weert

Copyright Webmaster PvH