Olympische boogschutter Pieter Custers schiet F-vleugel open

 

Oud-leerling Pieter Custers, Olympisch boogschutter en de nummer 6 van de wereld, schoot vrijdag 11 november, even na twaalf uur, in het bijzijn van 1800 leerlingen en personeelsleden de nieuwe F-vleugel symbolisch open.

Door zijn schot in de roos en begeleid door rook en Rockmuziek schoot hij een zeil omlaag waarachter een foto zichtbaar werd van de F-vleugel.

De leerlingen kregen een sleutelhanger en pen als aandenken. Tevens kregen zij van rector Lippits te horen dat "voor de rest van de dag geen les meer was..."

 

Officiële opening

Later op de dag om 15.00 uur, werd de nieuwbouw officieel geopend in het bijzijn van vierhonderd genodigden (relaties, personeel en oud-personeel).

Rector Lippits ging kort in op de bouwactiviteiten van het afgelopen jaar.

Ook bood zij, namens de school een cadeau aan aan de Stichting Land van Horne. Naast het organiseren dit schooljaar van diverse culturele activiteiten in de diverse zorginstellingen bood de school elke bewoner van de diverse tehuizen een fotohouder aan, gemaakt door leerlingen.

De eigenlijke opening werd wederom verricht door Pieter Custers die zijn gouden schot in de roos herhaalde. Achter een 12 meter lang doek verschenen twee panelen met daarop de 450 namen van alle Vmbo leerlingen, de vaste gebruikers van de F-vleugel.

Tevens was er een optreden van Kim Tullemans, een van de hoofdrolspelers van de laatste musical van de Philips van Horne, Bananaville.

De officiele opening werd muzikaal omlijst door een tweetal bands van leraren en leerlingen.

 

Na het officiele gedeelte waren er rondleidingen door het gebouw.

In diverse lokalen waren activiteiten van leerlingen

 

Om 17.00 uur kwam de buurt op bezoek.

Tussen 18.00 en 20.00 uur was er open huis voor ouders en andere belangstellenden uit de regio Weert.

Copyright Webmaster PvH