Traditionele AK excursie naar Zuid-Limburg

 

 

In het kader van het verplichte handelingsdeel voor het examen aardrijkskunde, vond op maandag 10 april voor vwo6 en op donderdag 13 april voor havo5, een excursie naar Zuid-Limburg plaats. Deze excursie sloot aan op de onderwerpen Natuur en Milieu en Politiek en Ruimte voor havo 5 en Mens en Milieu, Migratie & Mobiliteit en Vervoer & Ruimtelijke Inrichting voor vwo 6.

 

 

Tijdens de rit werd al direct aandacht besteed aan het landschap rond Ell (Tungelroyse Beek,Bio bio-industrie), Hunsel, Thorn (grindgaten) en Wessem.

 

Daarna ging het via de A-2 richting Beek Nedcar (werkgelegenheidsproblematiek) en naar de luchthaven Maastricht Aachen Airport. Vervolgens werd een korte pauze gehouden in de nieuwe wijk Ceramique in Maastricht.

 

Via het Jekerdal, het Sluizencomplex van Ternaaien (B), Enci en het woonwagenkamp Vinkenslag werd het tweede deel van de excursie voortgezet in het heuvel- en terrassenlandschap van Zuid-Limburg (Mergellandroute).  Tussendoor was er een lunchpauze in het feeërieke restaurant "de Bosrand."

 

Het middagprogramma werd afgesloten met een wandeling met opdrachten en toelichting door het mooie Geuldal.

 

De leerlingen ontvingen een werkmap. Deze werkmap diende nauwkeurig ingevuld te worden en dient als het wettelijk verplicht gestelde verslag van het handelingsdeel.

 

 

Rabobank professionals

Tijdens de koffiestop in Maastricht ontmoetten de leerlingen van 6 vwo drie Rabobank wielrenners die zich aan het "losrijden" waren na de inspanningen in de wielerklassieker Parijs-Roubaix en bezig waren met de voorbereiding op de Amstel Gold Race in het Paasweekend.

 

Van links naar rechts: Mathew Hayman (Australië), Joost Postuma en Pieter Weening

 

 

 

De excursie stond zoals altijd onder leiding van het duo van Krieken  en Leenders.

 

Copyright Webmaster PvH