Anderson Ensemble geeft benefietconcert voor project in Nepal

Opbrengst naar project in Nepal

 

 

Het bekende Anderson Ensemble geeft op zondag 21 mei een benefietconcert in de St. Donatuskapel  in Weert (hoek Hushoverweg en de St. Donatuskapelstraat) Aanvang 16.00 uur.

 

Het Anderson Ensemble speelt overwegend barokmuziek.

Het zondagmiddagconcert in de Donatuskapel is een van de vele activiteiten van de Philips van Horne SG, die tot doel hebben geld in te zamelen voor het Derde Wereld project van dit schooljaar.

Het betreft een project in Nepal waar oud-leerling Dominique de Hoog middels een stage bij betrokken is geraakt.

 

Het concert is voor iedereen toegankelijk en er wordt een minimale bijdrage van € 7,50 gevraagd ten behoeve van het Nepal project.

 

Anderson-Ensemble

In het Anderson-Ensemble spelen Guus Dols (docent economie op de Philips van Horne) en voor deze gelegenheid ook gastmusicus Fons Heuvelmans (docent muziek).

Hoewel het Anderson Ensemble vooral bekendheid geniet als barok-ensemble omvat het repertoire ook tal van moderne muziekstukken. Op het programma staan muziekstukken van o.a. Cererols, Marini, Ruffo en Scheidt.

 

Project in Nepal

Oud-Philips-van Horneleerling Dominique de Hoog heeft in Nepal 2 co-schappen gelopen vanwege haar studie medicijnen en heeft daar kennis gemaakt met Dharan Disabled and Helpless Rehabilitation Centre (DDHRC).

Deze organisatie helpt kinderen om naar school te gaan en heeft nu al 20 kinderen onder haar hoede. Dit zijn kinderen die zelf gehandicapt zijn, ouders hebben die gehandicapt zijn, en ook nog eens afkomstig zijn uit arme gezinnen.

Volgens Dominique kan met een klein beetje geld een heleboel gedaan worden in Nepal. Lesgeld voor meerdere scholieren, onderwijsmateriaal (lesboeken, schriften, schooltas), leraren, onderdak, kleding en voeding zijn essentieel.

 

Dominique: "De mensen zijn erg gastvrij en werken hard, ondanks de moeilijke omstandigheden. Er kan veel bereikt worden met inzet en goede wil."

 

Copyright Webmaster PvH