Tineke Prins: "Drama is leuk én leerzaam..."

 

Al 25 jaar worden op de Philips van Horne dramalessen gegeven. In het begin in samenwerking met Stichting Vrije Uren, later het Kunstcollege. De centrale figuur in al die jaren is Tineke Prins. " De meeste brugklassers vinden drama erg leuk om te doen en er wordt veel gelachen en geklapt. De leerlingen kijken er naar uit."

 

De dramalessen vinden plaats in de periode tussen de herfstvakantie en carnaval. 

De klas wordt in tweeën verdeeld. De ene helft werkt met Tineke, de andere helft met de mentor. In de tweede reeks worden de groepen gewisseld.

 

Tineke Prins: "De brugklasmentoren vinden dramalessen heel erg belangrijk voor de begeleiding van leerlingen. Je leert als mentor de leerlingen op een andere manier kennen. Kinderen die normaal erg stil zijn in de klas kunnen tijdens drama los komen. Gewoon omdat ze een toneelrol mogen spelen.

Omgekeerd zie je dat leerlingen die nogal overheersen tijdens de andere lessen of praatjes hebben en de stoere leerling willen uithangen, in de dramales ineens niet stoer meer zijn en een ander gezicht laten zien.

 

En weet je wat we ook belangrijk vinden van de dramales?

Dat zijn de onderwerpen. In elke les wordt een thema op een leuke manier uitgewerkt. Voorbeelden van onderwerpen zijn: de eerste schooldag, regels op school, normen en waarden (dus wat je goed of slecht vindt) en vooroordelen (niet te snel

oordelen over iemand)."

 

De eerste reeks dramalessen is in december afgesloten met een hele belangrijke les over pesten en gepest worden.

 

Copyright Webmaster PvH