Winnaars van Horne Pop 2005 naar finale in Utrecht

Rockgroep Sat2d uit Weert wint Limburgse finale Kunstbende.

 

 

De rockgroep SAT2D uit Weert heeft op zondag 19 maart j.l. de Limburgse finale van de Kunstbende gewonnen en zich daarmee geplaatst voor de landelijke finale op zaterdag 3 juni in theater Vredenburg te Utrecht. De nummers 'Syndrome' en als grote klapper 'The Story of Sarah Red.', beide eigen nummers, werden door zowel jury als publiek zeer goed ontvangen.

 

 

 

De jury was unaniem in haar oordeel: SAT2D was de grote en terechte winnaar van de Limburgse finale van de Kunstbende. De 4 jonge bandleden: Kelly Kockelkoren, Marlouk Basten, Tim Arits en Tom van Eerd waren (en zijn)  zeer blij met hun overwinning. Eerder won de band al diverse prijzen waaronder het Van Horne Popfestival in de Bosuil in 2005.

 

 

Ze kunnen zich nu gaan voorbereiden op de grote finale op zaterdag 3 juni in theater Vredenburg te Utrecht waar ze Limburg vertegenwoordigen.

Vanwege de vele aanmeldingen (30!) speelde de band zondag 5 maart in de Azijnfabriek in Roermond. De tien beste groepen door naar de finale op 19 maart in Sittard.

 

 

Speciaal nummer

SAT2D heeft een speciaal nummer moeten schrijven voor de wedstrijd. Het thema was:  "extreem". De band heeft dit uitgebeeld via de teksten die Kelly en Marlouk. Het nummer "The Story of Sarah Red" gaat over "een meisje dat zelfmoord wil plegen". Volgens de band een "zeer extreem nummer".

 

Zie:  www.kunstbende.nl.

 

Copyright Webmaster PvH