Feestelijke opening nieuwe F-vleugel

Organisatie in handen van leerlingen Vmbo

 

 

De nieuwe F-vleugel van de Philips van Horne Scholengemeenschap wordt vrijdag 11 november om 15.00  uur officieel en op feestelijke wijze geopend.

De organisatie van deze dag is grotendeels in handen van leerlingen van de onderbouw van het Vmbo. Samen met hun leraren zijn ze verantwoordelijk voor de uitvoering van het programma.

Tussen 18.00 uur en 20.00 uur houdt de Philips van Horne “open huis” voor ouders, relaties en andere belangstellenden uit de regio Weert.

 

Programma

De school draait op 11 november een rooster van vijf maal 40 minuten, dus tot 12.20 uur.

Aansluitend is er in de aula een korte activiteit voor de 1950 leerlingen van de Philips van Horne. De nieuwe F- vleugel wordt dan symbolisch geopend.

Om 14.45 uur volgt de ontvangst van genodigden van buiten.

 

Tegen 15.00 uur worden alle genodigden én het voltallige personeel en oud-personeel, verwacht in de aula van de nieuwe F-vleugel.

De openingstoespraak zal verricht worden door de rector van de Philips van Horne, mevrouw Drs. Wil Lippits-Wacht. Zij wordt bij de openingshandelingen bijgestaan door een oud-leerling en het geheel wordt omlijst met muziek “van eigen bodem”.

 

Een van de openingshandelingen zal een symbolisch gebaar zijn in de richting van Stichting Land van Horne. De school wil bij deze gelegenheid haar maatschappelijke betrokkenheid jegens groepen in de Weerter samenleving nog eens bevestigen.

Aansluitend worden er door leerlingen rondleidingen gehouden, muziek verzorgd en hapjes en drankjes geserveerd.

Tijdens de rondleidingen zijn er in de diverse lokalen activiteiten van leerlingen. Zo voeren de leerlingen van Vmbo T3 een project uit.

Na het officiële gedeelte worden om 17.00 uur de buurtbewoners verwacht. Ook zij worden in de gelegenheid gesteld kennis te maken met het nieuwe gebouw.

 

Open Huis

Tussen 18.00 en 20.00 uur zullen de deuren open staan voor ouders, vertegenwoordigers van basisscholen, bedrijven en instellingen, waar bovenbouw leerlingen van de school stage lopen én voor andere belangstellenden uit de regio Weert.

 

Inzet Vmbo-leerlingen

De leerlingen van het Vmbo hebben een groot aandeel in de voorbereidende activiteiten en de uitvoering op vrijdag 11 november. Onder leiding van hun docenten en leden van het OOP verzorgen zij een heleboel uitvoerende taken: ontvangst en begeleiding van gasten en bezoekers van het “open huis”, versiering gebouw, muziek, catering, toezicht op parkeerplaatsen enz.

In de vaklokalen zullen presentaties verzorgd worden door de leerlingen van T3, die een project uitvoeren en door andere leerlingen.

 

Nieuwbouw

De nieuwbouw is begin april opgeleverd. Het gebouw telt 11 theorielokalen, twee zeer moderne muzieklokalen en oefenruimtes, een CKV-lokaal (CKV=Culturele Kunstzinnige Vorming) en lokalen voor PSO (Praktische Sector Oriëntatie), tekenen, en een practicumlokaal voor natuurkunde, scheikunde en biologie. Van de oude F-vleugel zijn de tekenlokalen, handvaardigheidlokalen en technieklokalen ingepast in de nieuwbouw.

Centraal in de nieuwbouw ligt een kleine aula, die gebruikt kan worden voor lezingen maar ook voor concerten en uitvoeringen. In dat geval kan de aula samengevoegd worden met een van de twee muzieklokalen.

De nieuwe F-vleugel vormt de thuisbasis voor de brugklassen bk, kgt en de tweede klassen Vmbo. Deze klassen hebben zoveel mogelijk vaste lokalen gekregen.

 

Open Leer Centrum

Een opvallende ruimte op de eerste verdieping is het Open Leercentrum. Het OLC op de eerste verdieping van de school is een “nieuwe leeromgeving” bestaande uit een centrale ruimte met PC’s omgeven door leslokalen die met behulp van flexibele wanden bij de centrale ruimte gevoegd kunnen worden. Hierdoor ontstaat een groot leercentrum, met werkplekken voor ca. 200 leerlingen.

Het is de bedoeling dat elke vrijdagmiddag de ca. 80 eersteklassers van het vmbo tijdens het 6e en 7e  lesuur aan het studeren zijn onder begeleiding en coaching van drie vmbo leraren. Dit zelfstandig studeren kan individueel plaatsvinden of in groepsverband.

 

De nieuwbouw werd uitgevoerd door hoofdaannemer Heesewijk Bouw uit Eindhoven. en heeft ca. € 4.000.000,- gekost.

 

Copyright Webmaster PvH