Laatste nieuws: Onderwijsontwikkelingen in de regio Weert

 

 

Het personeel van de Weerter scholen voor voortgezet onderwijs, de Philips van Horne, het Bisschoppelijk College en het Kwadrant, is op dinsdag 7 september in een aparte bijeenkomst in het Munttheater op de hoogte gebracht van een aantal toekomstige ontwikkelingen.

 

Diezelfde dag is een persbericht uitgebracht. Dagblad de Limburger heeft op  woensdag 7 september het nieuws naar buiten gebracht.

 

Doel van de plannen is het realiseren van een optimaal aanbod van voortgezet onderwijs in Weert en omgeving. De keuzes die daarbij gemaakt zijn kunnen gevolgen hebben voor de school, waarop de leerling nu zit.

De veranderingen zullen ingaan aan het begin van het schooljaar 2007-2008.

 

 

In grote lijnen gaat het om de volgende veranderingen:

 

* vanuit een gezamenlijke onderwijsvisie wordt gewerkt aan de invulling van attractief en effectief onderwijs in Weert  

* het Kwadrant wordt een bovenbouw VMBO vestiging, die alle leerwegen van VMBO aanbiedt, dus ook de theoretische leerweg. Dit houdt in dat alle huidige VMBO brugklasleerlingen na het 2de leerjaar hun opleiding aan het Kwadrant zullen voortzetten.

* beide brede scholengemeenschappen bieden in de 2de Fase alle profielen aan, maar er zullen wel accentverschillen optreden.

* de Philips van Horne biedt het tweetalig onderwijs aan en het Bisschoppelijk College het gymnasium.

Voor de huidige brugklassers die volgend schooljaar Latijn en Grieks willen kiezen verandert er dus niets.

De ouders van de leerlingen van de huidige brugklassen zijn 6 september door middel van een aparte brief op de hoogte gebracht.

 

 

Copyright Webmaster PvH