Van multiculturele muziek tot dans, klassiek en rock

 

 

Het traditionele van Horne Muziekgala vindt dit jaar plaats op maandag 20 maart en dinsdag 21 maart.

Beide avonden beginnen om 19.30 uur in het Munttheater in Weert.

Het Muziekgala staat onder leiding van de vier muziekdocenten van de Philips van Horne: Sharon van Dael, John Gerits, Fons Heuvelmans en Ralph Hamer.

 

Het Van Horne Muziekgala is een jaarlijks terugkerende muzikale presentatie van leerlingen van de Philips van Horne.  Vorig jaar is het Van Horne Muziekgala komen te vervallen i.v.m. de schoolmusical Bananaville, een eigen productie, die vijf uitverkochte zalen trok in het Munttheater.

 

Zowel onderbouw- als bovenbouwleerlingen doen mee aan het Gala. Vanzelfsprekend zijn de muziekclusters prominent vertegenwoordigd in het programma. De eindexamenclusters muziek van Vmbo T4, havo 5 en vwo 6 presenteren tijdens deze avonden hun praktische slotopdracht voor het eindexamen.

 

 

Het muziekaanbod is zeer gevarieerd. Van pop tot klassiek, van instrumentaal tot koorzang.

Er treden duo's op maar ook ensembles, popgroepen en harmonieorkest.

Al jaren staat de school bekend om haar muzikale talenten, zowel op het gebied van de klassieke muziek als op het gebied van de rock- en popmuziek.

 

Kaartjes

Kaartjes à € 5 worden verkocht in de aula of kunnen telefonisch gereserveerd worden via de receptie van de Philips van Horne: 0495 - 431030. 

 

Programma van Horne Muziekgala 2006

 

Nieuw dit jaar is het optreden van een docentenband met leraren die hun muzikale sporen al hebben verdiend in talloze -nog steeds actieve- rockbands. Ook nieuw is het optreden van een multiculturele groep leerlingen van Nederlandse, Turkse en Marokkaanse afkomst.

 

Vaste onderdeel van het Gala de laatste jaren is een spectaculaire optreden van de streetdancegroep o.l.v. Susanne Schieck.

 

De klassieke muziek is traditioneel vertegenwoordigd. Dit jaar met werken van  o.a. Debussy.

 

Opvallende onderdelen van het programma zijn verder nog:

* Percussiesessie met fietsen (?)

* Optreden van een talentvol duo op marimba

* Disneymedley

* Popmedleys

* Het Philips van Horne harmonieorkest met een hommage aan de popgroep Abba,

* Diverse interpretaties van nummers van o.a. Elton John, Jewel en Rowwen Hèze

* Diverse optredens van leerlingen die vorig jaar furore maakten in de musical "Bananaville"

 

 

Philips van Horne: muziekschool...

De laatste 30 jaar heeft de Philips van Horne zich in toenemende mate ontwikkeld tot een "muziekschool". Bekend zijn de talloze musicals (6!) van de hand van oud-leraar Frans van der Heijden. In 2005 werd de meest recente musical op de planken gebracht, Bananville. Vijf uitverkochte uitvoeringen in het Munttheater. Van deze uitvoeringen zijn professionele CD en DVD registraties gemaakt.

 

Veel leerlingen uit de regio Weert kiezen bewust voor de Philips van Horne vanwege de kwaliteit van het muziekonderwijs. Het vak muziek is nl. vanaf het begin examenvak op vmbo , havo en vwo/gymnasium. De school heeft al veel muzikale talenten afgeleverd aan de nationale muziekscène en de diverse conservatoria in het land. Zo is oud-leerling Frank van der Heijden arrangeur van Night of the Proms en mixt oud-leerling/bassist Rogier van Wegberg  de Cd-opnamen van bands als TOTO, INXS, Joe Cocker, Roger Daltrey (The Who). Van Wegberg is ook verantwoordelijk voor het geluid van de Tv-registraties van de Proms in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk..

Ook oud-leerling en cabaretier Hans Teeuwen heeft in de beginjaren van dit muziekfestijn nog bijdragen geleverd op piano.

 

 

Van Horne Pop

Regionale bekendheid heeft ook het popfestival Van Horne Pop.

Het festival is inmiddels een begrip geworden in Midden - Limburg. Veel groepen die in Midden-Limburgse zalen en cafés spelen zijn hun carrière begonnen bij "van Horne Pop".

In totaal hebben ca. 130 schoolgroepen (!) de afgelopen 15 jaar meegedaan aan dit unieke festival. Het effect op de Midden-Limburgse rockwereldje is niet te verwaarlozen.

Een groot aantal draait nog steeds mee in de regionale / nationale popscene:  The Wild Specialities ( voorheen Texan Tail), Starfish Bowl, Guarantee, Meadow, (voorheen No Avail), Merijn Smeets, Roos Visser, Carla de Waal, Linda Smeets, e.a.

 

Copyright Webmaster PvH