Vijftien schoolbands op 18e van Horne Pop in Weert

 

De 18e editie van Van Horne Pop vindt dit jaar plaats op vrijdag 21 april 2006.

Niet meer in de aula van de Philips van Horne, maar inmiddels voor de derde keer in "De Bosuil", het bekende Weerter muziekcentrum.

Nog nooit is de belangstelling vanuit de school zo groot geweest...Er zullen in De Bosuil maar liefst vijftien bands van de Philips van Horne optreden.

Zoals inmiddels bekend is van Horne Pop een soort talentenjacht met wedstrijdelement. Alle bands bestaan voor minimaal de helft van de muzikanten uit leerlingen die nu nog op de Philips van Horne zitten.

Diverse popstijlen passeren de revue. Van rock en pop tot metal.

 

De deelnemende groepen worden door een deskundige jury beoordeeld op muzikaliteit en podiumpresentatie. Naast een aandenken voor elke groep liggen er voor de winnende band optredens in het verschiet.

 

De presentatie is dit jaar in handen van Ferry van der Woude en Bas Hissel (6 vwo)

 

Het festival is vorig jaar gewonnen door Sat2D. Deze talentvolle band doet dit jaar voor de laatste keer mee.

 

Onlangs nog heeft Sat2D de finale van de Limburgse Kunstbende gewonnen en mag de band Limburg vertegenwoordigen op de Nationale Finale Kunstbende 2006 op zaterdag 3 juni in theater Vredenburg te Utrecht.

Pinkpop directeur Jan Smeets was tijdens de Limburgse finale in Sittard in maart nog lovend over deze jonge dynamische band die louter eigen nummers ten gehore brengt.

 

 

Aanvang festival: 19.05 uur (de zaal is open om 18.45 uur).

Entree: 3,00 euro (voorverkoop via de school).

Oud-leerlingen kunnen een kaartje kopen bij de ingang van "De Bosuil". Of bestellen (na 12 april) via "vanhornepop.2006@gmail.com" of via de receptie van de school (431040, vragen naar Frans Sahertian)

 

 

 

 

Van Horne Pop begrip in Nederland

 

Naast het van Horne Muziekgala (21e editie maart 2006) bezit ook van Horne Pop regionale en zelfs nationale bekendheid. (BNN, L1)

Het festival is inmiddels een begrip geworden in Midden - Limburg.

Veel groepen die in Midden-Limburgse zalen en cafés spelen zijn hun carrière begonnen bij "van Horne Pop".

 

In totaal hebben ca. 150 schoolgroepen (!) de afgelopen 17 jaar meegedaan aan dit unieke festival. Het effect op de Midden-Limburgse rockwereldje is niet te verwaarlozen.

 

Een groot aantal draait nog steeds mee in de regionale / nationale popscene:  The Wild Specialities ( voorheen Texan Tail), Starfish Bowl, Guarantee, Meadow, The Feromones, Pecan Boulevard, Merijn Smeets, Roos Visser, Carla de Waal, Linda Smeets, e.a.

 

De school heeft al veel muzikale talenten afgeleverd aan de nationale muziekscène en de diverse conservatoria in het land. Zo is oud-leerling Frank van der Heijden (Baarn) arrangeur van Night of the Proms en mixt oud-leerling/bassist Rogier van Wegberg  uit Weert de CD-opnamen van bands als TOTO, INXS, Joe Cocker, Roger Daltrey (The Who). Van Wegberg is ook verantwoordelijk voor het geluid van de Tv-registraties van de Proms in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk...

 

 

 

Info:

Wim Verwijlen: 0495-541656 /  0495-431030

Bert van Dijk: 0495-544589 /  0495-431030 

 

 

 

LIJST DEELNEMENDE BANDS

 

Black Promise  (Rock / Punk-Rock)

zijn Paul, Gijs en Glenn gekomen tot Black Pomise. De oproepen in de Echo om op Van Horne Pop mee te doen hebben de groep helemaal over de streep getrokken. Bij Black Promise moet je aan punk-rock denken. Maar men wil zich niet vastleggen op een muziekstijl.

Bandleden:

Paul Lenders - H5C = basgitaar

Gijs Cleassens - H4E = gitaar

Glenn Bergs - H5A = gitaar/zang

Bennie Donders - H5D = drums

Roy van Diepen - H4E = zang

Nummers die we spelen op VHP:

Pennywise - the world

Zebrahead - Falling Apart

Secret song - ?????

 

 

Erik & Youp    (Pop)

De leden van C.V. Erik & Youp zitten allebei in de pop-rock coverband Scramed die al twee jaar heeft meegedaan aan van Horne Pop. Aangezien er dit jaar niet meer de helft van de band op de Philips van Horne Sg zit zullen ze dit jaar met zijn tweeën optreden. Ze worden geïnspireerd door bijvoorbeeld Pearl Jam, maar zijn ook niet bang om met andere stijlen, zoals bijvoorbeeld een blues op het podium te staan. Het zal met zijn tweeën wel wat rustiger worden dan de vorige jaren maar het wordt zeker de moeite waard.

 

Youp Smits - zang - Oud-Philips

Erik van Meijl - gitaar - V6B

Nummers:

Black - Pearl Jam

World - Eigen Nummer

(zonder titel) - Eigen Nummer

 

 

At Ease  (Pop)

 

At Ease bestaan nog maar net. Maar het idee om mee te doen aan Van Horne Pop leefde al langer. Zij worden beïnvloed door zeer uiteenlopende artiesten. Rob wordt vooral beïnvloed door Rory Gallagher en Pink Floyd. Rick vooral door Iron Maiden en Ton Dijkman (drummer van Marco Borsato). Fenna wordt beïnvloed door Iron Maiden, Metallica, Slipknot, Anouk, Nightwish en Within Temptation. En ook Lonne toont hierin overeenkomst want zij wordt het meeste beïnvloed door Slipknot, Within Temptation, Evanescene en Nightwish.

De successen die wij hebben behaald zijn allemaal individueel, we hebben nog niets als band gepresteerd. Rob heeft meerdere malen op Nederweert Live opgetreden en zijn optredens waren zeer succesvol. Rick treedt veel op met de Big Swing Band uit Weert, maar heeft ook enkele optredens gehad met Thunderhead. Fenna heeft voornamelijk individueel opgetreden op onder andere Kerstidols in Nederweert, het Van Horne Muziekgala en Idols 2005.

Lonne heeft meegedaan met het Van Horne Muziekgala en zij heeft mogen spelen tijdens de opening van de F-vleugel.

Genoeg ervaring dus!

Leden:

Fenna Meulen  - zang - V5b

Lonne Meulen  - zang - V3c

Rob Smolenaers - gitaar

Rick Kessels  van Enckevort - drums / percussie

Nummers:

1. Bring me some water Melissa Etheridge

2. Sacrifice   Anouk

3. All the answers  Ilse DeLange

 

 

AD - LIB    (Rock)

 

Het oprichten van onze band begon toen Harm en Tim samen gitaar (zomer 2004) speelden en op een dag samen met drummer Rogier bij elkaar kwamen om wat te jammen. Kort daarna besloten we Bram Keijers te vragen om mee te doen met Van Horne Pop. Na het succes van vorig jaar (2e plaats) konden we er niet aan voorbij gaan om dit jaar weer mee te doen. Het was echt fantastisch, en we hebben zin om het veel mensen weer naar hun zin te maken.

o Tim Crins (gitaar/zang) - V4B

o Harm Florie (gitaar) - V4C

o Bram Keijers (basgitaar) - Oud-Philips

o Rogier Raemaekers (drums) - H4A

Nummers die we spelen:

o La Grange - ZZ Top

o Roadhouse Rockmedley (eigen bewerking)

 

 

Under_Score  (Hard-rock)

 

Ongeveer een half jaartje geleden moesten Glenn Pleunis en Roland voor het vak muziek een optreden geven op school. Hier hadden ze natuurlijk een band voor nodig. Ze speelden zelf al gitaar, en hadden Mark zover gekregen om ook gitaar te komen spelen. Ook de drummer en de zangeres hadden ze snel gevonden, Stefan Lenders en Lonne Meulen. Voor een basser moesten ze even zoeken, maar na een tijdje vonden ze Paul Lenders. Na diverse wisselingen in de samenstelling van de band is die nu toch definitief. Band Under Score gaat voor de eerste plaats op VHP! En dat gaat gebeuren met muziek die geinspireerd is door voornamelijk hard-rock. Under Score, niet gemakkelijk, wel strak!

Bandleden:

Tom Schouten: Zang - Oud-Philips

Mark Schouten: Gitaar/zang - T4B

Roland Camp: Gitaar - T4B

Bastiaan Smeets: Drum

Paul Lenders: Basgitaar - H5

Nummers:

1. Intro

2. Poem - Taproot

3. Dying In Your Arms - Trivium

4. Unholy Confessions - Avenged Sevenfold

 

 

 

Energy-Code  (Crapmetal)

 

Energycode speelt Crapmetal. De band is opgericht in 2004 en hadden al ervaring door op VHP 2005 te spelen. Ook Beekpop 2005 deed men aan.

 bandleden:

- Alexander Beijers - zang -  T4D

- Thijs Franssen - mondharmonica -  T4D

- Gido Stroek - gitaar -  H4D

- Sten Janssen - gitaar- Kwadrant / Oud-Philips

- Robin Mooren - drums -  BC

- Martijn Beijers  - bass - Oud-Philips

Nummers:

-  Drunken Master  -  Energy code

-  Say Goodbye - Energy code

-  Crows of the lonesome road - Energy code

-  Kotsen op mijn parket - Energy code

 

 

 

Social-Minority  (Punk-rock)

 

Social-Minority komt uit Soerendonk, (en Jasper uit Weert)

Wij zijn ongeveer ontstaan in 2005, zo'n beetje de dag voordat we ons voor het laatst konden opgeven voor VHP. Het was op een optreden van Dj:18, Willem Roel en Wesley leken het wel vet om  een band te beginnen .. en voor de lol op VHP (2005) te spelen.Daarna zijn er diverse wisselen geweest maar nu leeft Social-Minority weer als vanouds! Ook deze band trad op op Stoppelrock en VHP 2005. Meer info: http://nl.wikipedia.org/wiki/Social_Minority

 

Roel Hissel - Bass/Vocal - V2A

Bart Smits - Gitaar/Vocal - V4D

Willem Lammers - Gitaar/Vocal - H5B

Maarten Leijssen - Drums - H2B

Jasper Klomp - Trombone - V2A

Nummers:

- I'm not from planet Mars - Social Minority

- Don't want to be part of this world - Social Minority

- Just playing my song - Social Minority

 

 

eQ-Librium  (Acoustic Rock)

 

eQ-Librium (spreek uit: ee-kuu  lì-brie-jum) heeft nog geen optreden op zijn naam staan. Je moet denken aan acoustic rock. Bestaat al (?) sinds december 2005. 

 

Bandleden: Chantal Tax - zang - (V6B)

  Bas Hissel - slagwerk / djembé V6B)

  Emma Strous - viool - (V6B)

  Hein Strijbosch - zang -  (oud philips)

Repertoire: 

* Mama Said - Metallica

* Colorful - The Verve Pipe

* Beautiful Day - eQ-Librium

 

 

Lettuce  (top 40 rock)

 

Lettuce is eind jaren `90 ontstaan uit een band- project van de AMD- Weert (streekmuziekschool Weert) onder leiding van Rogier van Wegberg.

De eerste samenstelling van Lettuce bestond uit: Bert Meens (drums), Kim Erkens (zang), René Lagarde (bas) en Maurice Timmerman (gitaar).

René stopte met de band en werd vervangen door Lennard Gerits. Verder kwam een 2e zangeres, Kristel Kooiman, de band versterken. Nadat Kristel stopte kwam Merel Timmermans bij de band zingen. Na een tijdje stopte Kim en na een lange tijd besloot de "oude garde" het stokje door te geven aan een nieuwe en jonge bezetting van getalenteerde muzikanten. Lettuce speelt vooral top 40 rock muziek.. Er zijn inmiddels twee demo's gemaakt. Zie daarvoor: www.lettuce-music.tk.

 

Wendy van Dooren  zang  V4

Mariëlle Vreken  zang  V5 

Mark Naus   toetsen  B.C.

Erik Feijen   Bas  A.O.C.

Martine Steijvers  Drums  H2D

Casper Heuvelmans  Gitaar.  H3B

Definitieve nummers:  Speed of Sound  - Coldplay

    Out of my bed   - Krezip

    Baby when you're gone - Bryan Adams & Mel C

 

 

SAT2D (punk-rock)

 

Oprichtings periode: eind 2001

SAT2D is een pop/rock band uit Limburg. SAT2d = Snow-whites and the 2 dwarfs.

Men speelt inmiddels meer dan 4 jaar samen in een band; afzonderlijk meer dan 8 jaar.

Muziekstijl: verschillende genres passeren de revue: punk / rock...het is het best te omschrijven als punk-rock. SAT2D won vorig jaar VHP. Verder doet de groep mee als Limburgse deelnemer op de Nationale Finale Kunstbende 2006. Kanshebber dus! Lovende woorden zijn ontvangen van o.a. pinkpop directeur Jan Smeets. SAT2D is in 2004 benaderd door een prof. platenmaatschappij.

 

Bandleden:

Tom van Eerd - V5 -Bass

Kelly Kockelkoren - lead vocals en gitaar

Marlouk Basten - Second vocals en gitaar

Tin Arits - H5 - drums

SAT2D gaat brengen:

1. eat your greens - SAT2D

2. Story of Sarah Red - Sat2D

3. New generation -SAT2D

4. Memories - SAT2D

 

 

Wij maken herrie en Co ook  (Deathgrind)

Op een dag kwam Coen met het geweldige idee: meedoen aant Van Horne Pop.

Bandleden werden bij elkaar gezocht en een dag later waren ze compleet: 5 man en 1 vrouw. Allemaal min of meer beginnende muzikanten wat het lekker spannend zou maken. Pas later kwam de vraag wat voor muziek er eigenlijk gemaakt moest gaan worden. Tsja, ze vonden gewoon iets nieuws uit en noemden het deathgrind. Coen vond het echter nog niet spectaculair genoeg en besloot een "professionele" grunter uit de V.S. te laten overkomen. Na wat geruzie over hoe ze zich zouden noemen konden ze het eens worden over de volgende naam: Wij maken herrie en Co. Ook. Tot zover heeft deze nieuwe formatie nog geen enkel optreden gedaan, dus VHP wordt het eerste. Ze zien jullie hopelijk daar.

Bandleden:

- Luck Peerlings (zang) - V6C

- Mark Bongers (gitaar) - H5C

- Roxy Woodward (keyboard) - V4C

- Coen Rademaekers (gitaar) - V6C

- Baas Hissel (drums) - V6B

- John van de Moosdijk (bas) - V6B

- Eric McColan (zang) - ...........

Nummers:

- Thoughts of a Psycho - W.m.H.e.C.o.

- Final Countdown (Remix) - Europe / W.m.H.e.C.o.

- Da Pit - W.m.H.e.C.o.

 

 

 

Lokey   (Glamour metal)

 

Lokey is opgericht om aan Van Horne Pop mee te kunnen doen.Vlak na de kerstvakantie was bekend wie er in gingen spelen. Na 4 keer repeteren was het nog steeds niet gelukt om ook maar één keer met z'n allen te repeteren. Op 9 maart 2006 was het dan eindelijk toch zover. Men speelde al op de CKV-avond van het BC. Nu op naar Van Horne Pop 2006! Stijl: glamour metal.

 

Zang: Aaran Meusen - V5B

Gitaar: Aaran Meusen - V5B

Bas: Stef van de Kerkhof - V5C

Keyboard: Merijn Timmermans - ...........

Drums: Lois Bakker - T3D

Nummers:

The devil made me do it  - Frankenstein Drag Queens From Planet 13

Would you love a monsterman - Lordi

Devil is a loser - Lordi

Spilled Blood - Lokey

 

 

Sheep In Wolves Clothes  (Rock)

Sheep In Wolves Clothes is opgericht in februari 2004. Alle muzikanten hebben bandcoaching gekregen van Eric Kessels van de muziekschool. SIWC is breed georienteerd: allerlei soorten rockmuziek, schrijft men in een cv. Er is een demo opgenomen en wie er meer van wil weten kijk maar eens op: www.sheepinwolvesclothes.nl.

Band:

Zang: Simone Vreeken - oud Philips             

Zang: Linda Schreuder - oud Philips

Gitaar: Dirk Schennink - ......

Bas: Merijn Timmermans - .........

Keyboards: Joeri Verasdonck - .........

Drums: Aaran Meusen - V5B

Het koor bestaat uit:

Jolanda Gubbels - V5A

Marielle Vreeken - V5C

Renée Timmermans - H4B

Anne van Hoef - H4

Nummers:

Nemo - Nightwish

We Are - Ana Johnson (Eigen Versie)

Adriaantje Drink Wat Bier - Sheep In Wolves Clothes

Join Me - Him

 

 

Proximity   (Pop / Rock)

 

Het begon allemaal in 2003. Luuk, Jonne en Dennis speelde gitaar en wilden een band beginnen. Wat als enige nog ontbrak was een drummer. Er werd auditie gehouden. En uit die auditie kwam Rob. Toen was het een tijdje stil rond de band, totdat Van Horne Pop in beeld kwam. Niemand kon echt goed zingen, dus er moest een zanger of zangeres komen. Dat werd Britt. Meer info: www.proximity-weert.tk

Proximity is:

zang                :    Britt Vleeshouwers - Br.I

gitaar              :    Luuk Caelers - Br.M 

gitaar - bas     :    Jonne Venmans - Br.M  

gitaar - bas     :    Dennis Verstappen - Br.M 

drums             :    Rob Jansen - Br.F 

Nummers:

- Girl - Anouk

- Boulevard of broken dreams - Green Day

 

 

D'n aspergepan  (Pop)

 

D'n Aspergepan is een gelegenheidsbandje speciaal voor Van Horne Pop. Er is een bassist, gitarist, drummer en zangeres. Wat wil je nog meer?

Leden:

- Bas Hissel - drums - V6B

- Rick Truyen - Bass - H4E

- Saskia Hoogkamer - V6B

- Merlijn Gruzynski - gitaar - H4

Nummers:

1. K's Choice - Everything for free

2. The Cranberries - Zombie

 

 

Winnaar 2005 Sat2D voor de laatste keer deelnemer

Copyright Webmaster PvH