Première film "When We Were Heroes"

In een bomvolle "De Smeltkroes" in Maarheeze vond zaterdag 9 april voor meer dan tweehonderd genodigden de (voor)première plaats van de speelfilm "When We Were Heroes".

De film is van de hand van de jonge talentvolle regisseur Mark Handels(20). Aan de film werkten meer dan honderd scholieren mee. Het merendeel van de Philips van Horne en afkomstig uit Maarheeze, Soerendonck en Weert.

 

"Het is een uit de hand gelopen hobby", volgens brugklasser Roel Hissel, een van de hoofdrolspelers.

Oorspronkelijk bedoeld als opdracht binnen het vak CKV (docent CKV en Nederlands Rob Kolmans honoreerde de film met een 10+...) is het idee uitgegroeid tot een speelfilm "met een documentaire invalshoek". De film is geïnspireerd op "Market Garden", de aanval van de geallieerden op Duitse troepen in de buurt van Eindhoven.

 

Voor de pauze werden beelden getoond van de "making of" en waren er amusante bloopers te zien. Ook werd op humoristische wijze getoond hoe in de film veelvuldig gebruik germaakt werd van speciale effecten.

Tot slot werden een aantal "awards"uitgereikt.

 

 

Na de pauze kwam het serieuze deel van de avond aan bod en werd uiteindelijk de film getoond. Naast een vleugje romantiek met mooie beelden waren het vooral de knappe registraties van de lange, zeer bloederige gevechtscenes die indruk maakten. Het publiek was na afloop erg onder de indruk van de film.

 

Alle aspecten van het film maken zijn in eigen beheer gerealiseerd: van het schrijven van een script, filmmuziek en de kostumering tot het arrangeren van figuranten en het regelen van oorlogsmateriaal.

Tegen het einde van het officiële gedeelte werd regisseur Mark Handels in het zonnetje gezet en op ludieke -"Oscariaanse"- wijze gefeliciteerd voor zijn inzet en enthousiasme.

 

 

Op zaterdag 23 april vindt de nationale première plaats in het Legermuseum in Delft. Ook schijnt er vanuit de Verenigde Staten belangstelling te zijn voor de film.

De regionale omtoep L1 uit Maastricht maakt een kort programma over deze unieke jongerenfilm. Het item wordt de komende weken uitgezonden.

 

 

Copyright Webmaster PvH