Voorlichting Amnesty International in brugklassen

Een groot aantal brugklassen hebben in de begeleidingslessen van maandag 8 en dinsdag 9 december voorlichting gekregen over Amnesty International.Woensdag 10 december, de Dag van de Mensenrechten, konden de leerlingen van de Philips bij de kraam van de leerlingenraad in de aula handtekeningen zetten op petitielijsten. Deze lijsten met handtekeningen worden opgestuurd naar regeringleiders van landen waar de mensenrechten worden geschonden.

 

Amnesty International is een onafhankelijke organisatie die, over heel de wereld, opkomt voor mensenrechten. Amnesty vinsdt o.a. dat "onschuldige mensen die om hun mening gevangen zitten, zo snel mogelijk moeten worden vrij gelaten en dat alle politieke gevangenen recht hebben op een eerlijk proces".

Amnesty-vrijwilliger Jan van de Kam vertelde in zijn gastlessen over het werk van Amnesty in de wereld en beantwoordde vragen van leerlingen.

 

In de mediatheek staat op het netwerk van de Philips van Horne een prachtige CD-rom over Amnesty International en de mensenrechten.

 

Voor meer informatie: www.amnesty.nl/youngamnesty

 

 

De kaars: Amnesty International symbool

Copyright Webmaster PvH