Kerstviering 2003: "geen plaats in de herberg"

De traditionele kerstviering in de aula van de Philips van Horne werd op donderdag 11 december bijgewoond door ca. 150 leerlingen en ouders.

 

Oud-leerling Vivi Weinstock overhandigde aan rector Wil Lippits een schilderij, dat leerlingen van een school in Ghana speciaal hebben gemaakt voor de Philips van Horne. Dit als dank voor de financiële steun die deze Ghanese school twee jaar geleden heeft ontvangen van de Philips van Horne.

 

Naast veel muziek werd er ook aandacht geschonken aan het nieuwe project van de Philips in Oost-Timor, aangevraagd door oud-leerling Monique van Hoof. 

Monique van Hoof, eerder werkzaam in Mozambique, Angola en Guatamala, werkt al enkele jaren in Oost-Timor als VN-deskundige. Zij heeft, naast haar dagelijkse werk, samen met andere hulpverleners een nieuwe basisschool gebouwd. De Philips van Horne gaat dit schooljaar starten met het sponsoren van deze school.

Van het geld worden in Oost-Timor leermiddelen en schoolmeubels gekocht.

 

De eerste € 650,- zijn bij elkaar gebracht door gymnastiekleraar Bert van Dijk. Hij heeft zich door tientallen collega's, vrienden en kennissen laten sponsoren tijdens de halve marathon van Eindhoven.

 

In juni 2004 gaan de 17 brugklassen een sponsorloop houden, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de school in Oost-Timor.

Copyright Webmaster PvH