Expositie Yvonne Schroeten in Philips van Horne geopend

Oud-leerling Yvonne Schroeten, beeldend kunstenaar uit Weert, exposeert de komende maanden in diverse personeelsruimtes van de Philips van Horne.  De expositie werd dinsdag 27 januari geopend door Harry Balk, voorzitter van de tentoonstellingscommissie van de Philips van Horne.

 

Yvonne Schroeten: "Zoveel is er geschreven in de schilderkunst over zaken die er niet toe doen. De eerste vraag die er toe doet en die ik mezelf en anderen steeds stel is: wat wil je melden, uitdrukken, overbrengen...? Betekenis, bezieling of inhoud, hoe je het ook benoemt, is de kern. Waar de inhoud overheerst wordt hetgeen het vertellen waard is slechts gedocumenteerd, niet gevoeld."

Hoe is het mogelijk dat de mens steeds behoefte heeft aan het zoeken naar, het erkennen van een hogere macht? Terwijl men niets zeker kan weten, slechts kan vermoeden, schijnt men toch zeker te zijn van die hogere macht. Er ontstaan verschillen, conflicten. Ik probeer de lading van dat onbekende en onwetende te vangen. Mijn werk gaat over vermoeden, rekativeren, over dreigen; een harde magie, een meedogenloos mysterie."

 

Na de succesvolle dubbel-expositie van Wiel Tullemans (oud-directeur Hoogh Weert) en oud-leerling Rina de Corti, is dit alweer de tweede expositie van het schooljaar 2003-2004.

 

 

De tentoonstelling is voor leerlingen te bezichtigen onder begeleiding van docenten. Belangstellenden van buiten de school kunnnen de expositie van maandag t/m vrijdag bezoeken tussen 15.30 uur en 16.30 uur of na telefonische afspraak met de receptionist van de Philips van Horne, tel. 0495-431030.

 

Copyright Webmaster PvH