Expositie Wiel Tullemans en Rina de Corti

Oud-collega Wiel Tullemans en oud-leerling Rina de Corti exposeren tot 19 december in de Philips van Horne. De dubbelexpositie werd onder grote belangstelling op dinsdag 28 oktober geopend door Harry Balk, voorzitter van de tentoonstellingscommissie van de Philips van Horne.

 

Over Wiel Tullemans zei Harrie Balk o.a.:"Sinds zijn pensionering schildert Wiel Tullemans met dezelfde gedrevenheid die hem kenmerkte als directeur van Hoogh Weert en later Drakesteyn. Zijn schilderijen zijn een feest van kleur binnen een weloverwogen compositie..."

Uit zijn portretten, stillevens, landschappen en meer abstracte composties spreekt de warmte die hij mensen toedraagt."

"Eenheid in verscheidenheid. Een Leitmotiv."

 

Over Rina de Cortie: "Oud-leerling Rina de Corti werkt, sinds haar opleiding tot keramisch en ruimtelijk vormgever aan de Stadsacademie Maastricht, in uiteenlopende disciplines en met verschillende materialen..."

"Objecten zijn sober van vorm. Op een heel eigen wijze combineert zij stemmige kleuren met levende oppervlaktestructuren....".

"De mensfiguur staat in haar werk centraal, hoewel steeds weer op een andere manier vormgegeven. Meteen wordt duidelijk hoe alert zij in het leven staat..."

"Spontaniteit en ingetogenheid. In eenheid."

 

Deze dubbeltentoonstelling is voor leerlingen te bezichtigen onder begeleiding van docenten. Belangstellenden van buiten de school kunnnen de expositie van maandag t/m vrijdag bezoeken tussen 15.30 uur en 16.30 uur of na telefonische afspraak met de receptionist van de Philips van Horne, tel. 0495-431030.

 

 

Opening expositie

Impressie expositie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: Jan Leenders

Copyright Webmaster PvH